Distansförhållanden & studier

Kom att tänka på en grej idag. Det där med distansförhållanden och studier. Det går.
Men det finns vissa förutsättningar för att båda skall få det att fungera, enligt min mening. Dessa saker är ju i sig inga nyheter, men det är ju bra att fräscha upp minnet lite.
Här kommer ett min lilla guide på att få ett fungerande distansförhållande och lyckade studier:

1. Var medvetna om varandras värderingar och lära känna varandra mycket väl. Kan tänka mig att nystartade förhållanden kan bli lite knepiga att hålla ihop, före man lär känna varandra ordentligt.

2. Det är verkligen A och O att trivas till 100 % med sina studier. Det krävs även att man trivs bland klasskompisarna och skolan, annars händer det lätt att man skiter i allting och kommer hem med sin kappsäck. Ja, jag säger det igen: Studiemotivation!

3. Kom överens om hur ni gör med ringandet/skypandet eller vad ni gör för att hålla kontaken. Kommer man överens om att ringa en viss tid varje dag och han glömmer att ringa, händer det lätt att man som flickvän blir löjligt orolig. Enligt mig, är det bäst att ringa lite nu och då, utan rutin.

4. Ta tid för varandra då ni båda är hemma över helgen. Det betyder dock inte att ni måste sitta fastklistrade i soffan, och inte heller att ni är på allt världens rajtan tajtan som hemtrakten  erbjuder. Lagom är bäst.

5. Prata! (Surprise, vilken nyhet..)

6. Hitta på tusen olika saker att göra på din studieort. Det finns ofta billig motionsverksamhet på kvällarna som skolan ordnar. Ha vin- och ostkväll, tjejkvällar, filmkvällar och gå på gymppapass med dina nära och kära. Tiden kommer att gå fortare. Att umgås är viktigare än man tror.

7. Gör alla skolarbeten på vardagarna, helgen skall i mån om möjlighet vara 100 % skolfri.

8. Haka inte upp er på småsaker.

9. Ha siktet inställt på ditt kommande yrke och att du ska bli färdig. Fake it til’ you make it. Tiden går faktiskt fortare än man tror.

10. Våga prata om framtiden, ifall ni har varit tillsammans lite längre och våga göra upp planer.
Vad händer sen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s