Om amning. Igen.

Som jag för ett tag sen skrivit, har amningen inte varit helt problemfri pga. att jag har för mycket mjölk. Det inlägget kan man läsa här om man vill. Nu har vi då kommit en bit på vägen efter att jag börjat använda Natusans amningsskydd som en bekant som dessutom är barnmorska, tipsade om. De är verkligen jättebra, förstår inte hur det kan vara så stor skillnad på de olika märkena? Men nu har lite nya problem dykt upp på himlen. Eller kanske man ska säga utmaningar istället för problem, det låter mindre pessimistiskt.

Jag tror och hoppas att det här är en av Ronjas utvecklingsfaser, för då hon ska äta gör hon precis allt annat förutom äter. Hon pratar, skrattar, petar på mig, sparkar, försöker vända sig på mage och så vidare. Omvärlden är helt enkelt intressantare än att äta, trots att hon verkligen är hungrig. Det klottar en hel del kan ni tänka er. Så nu har jag fått skippa att sitta och amma, i alla fall för en stund. Behöver ha båda händerna fria, så nu har vi hamnat i liggamningsträsket igen. Men jag hoppas som sagt att det här bara är en fas, det har hållit på så här i en knapp vecka.

Efter två svåra mjölkstockningar som krävt antibiotika båda gångerna har jag blivit lite snabbare att ta fram bröstpumpen för att lätta på trycket. Jag har ju som sagt mjölk i överflöd. Det känns på något vis så onödigt att förvara massvis med mjölk i frysen då vi inte använder den, så tanken att börja donera mjölk till mjölkköket på Möcs har börjat mogna. Jag ska ta upp saken imorgon vid rådgivningen. Det skulle kännas mer meningsfullt att bättre behövande får mjölken än att själv hamna och slänga bort den.

Lilla skruttan fyller ju också 3 månader idag! Det känns rätt häftigt. Ett fjärdedels år. Lite surrealistiskt egentligen, för det känns som en evighet sen vi kom hem från BB, på samma gång som vissa saker känns som igår. Älskade unge.

Ronja på golve

 

Annonser

5 thoughts on “Om amning. Igen.

 1. Haha, det där känner jag igen (att allt annat är intressant förutom just ätandet), men kan trösta dig med att det går om (och kommer igen och går om igen..) 😛 men liggamning funkar väl bäst just då, och faktist ibland stående(!?!?)… 🙂

  Gilla

  • Jo, ja tänker att de nog går om, fast de e lite påfrestande! Åhå stående sku vi nog int fixa, eftersom jag som sagt måst ha båda händerna fria så ja kan få e ti klott så lite som möjlit 😉 Men va praktiskt de sku vara!

   Gilla

 2. ja har läst om dendär fasen på dendär amningssidan på fb (kanske du också har men kommenterar ändå ifall du har missa, man kan ju int hinna se alla inlägg där), just vid tre månader. Många fick liksom släcka lamporna, liggamma eller gå runt och amma, men de lär ju ska va en fas iaf. Hoppas de går om snabbt! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s