Pipmuggsfunderingar

Som ni kanske vet, kämpar vi på med att lära Ronja att kunna dricka ur tuttflaska/pipmugg. Det går sådär. Här kan man läsa om orsaken till att jag hetsar så mycket. Nu tipsade en läsare om att bebisar lite senare kan lära sig dricka med sugrör. Det låter intressant. Kanske hon då skulle fixa att sluta munnen kring sugröret, så att vätskan inte skulle rinna ut tillbaks via mungiporna? En annan tipsade om en viss pipmugg som hennes barn tog istället för tuttflaskan. Den pipmuggen hade en rund botten med tyngd i, vilket gjorde att den inte kunde tippa upp och ner om ni förstår vad jag menar. Det var den enda pipmuggen som hennes barn tog alltså. Jag har sökt på nätet efter en sådan, men endast hittat den här på Jollyroom, som verkar lite annorlunda eftersom den är med sugrör…

319067

Men tipsa gärna om ni vet varifrån man hittar pipmuggen jag beskrivit!

PS. Får vi flera barn kommer hen att få både amma och flaska. Punkt. Orkar inte med sånt här krångel. Plus att det gör att man som mamma har lättare att få lite avlastning då och inte är så fast. Såheså.

Annonser

4 thoughts on “Pipmuggsfunderingar

  1. Jag har i tiderna köpt en sån pipmugg från Halpa-Halli. Vet inte om de har dem mera.
    Vi kämpar också med flaskan nu. Går int så värst bra. Hon kväljer o skriker. Jag får själv också lite dålig feelis av pumpandet så får se hur länge jag orkar med det (dåliga minnen.. ) Fast för vår del är det ingen panik att lära att ta flaskan.
    Med första barnet körde vi ju flaska+amning från första början vilket ledde till att han ratade bröstet vid 3 månader. Det var inte kul det heller!
    Hoppas tösen er snart accepterar fake-tissi så du får fixat gallan i lugn o ro!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s