Årets mörkaste dag

Idag är det dagen då vi har ynka fyra timmar dagsljus. Sen svänger det. Det känns verkligen skönt, är så innerligt trött på mörkret. En dålig natt bakom oss (Murphys lag såg till att det blev ”ordning” igen efter mitt skryt över ett par bra nätter) och en lillfröken som sov hela 20 minuter förmiddagssömn. Så på den vägen är det idag. Det verkar dock inte gå någon nöd på henne.

( Det som är bra med att ha ett gammalt hus är att alla eluttag sitter ca 70 cm upp från golvet, vilket betyder att jag ännu inte behöver vara rädd att hon når dem. Men tids nog.)

 Idag ska vi försöka plocka och städa lite, i den mån det går med en sån här energisk liten varelse. Tror jag behöver lite kaffe först. Skulle gärna gå en vagnlänk, men tror den förblir ogjord. Ronja har fått för sig att inte sova vidare strax man kommit tillbaka från vagnlänken, antagligen märker hon tydligt av att ljuden från trafiken minskar och vagnen blir stilla.  Nu rullar vi rullar på mellan trappan och postlådan 200 meter bort då hon ska somna. Kommer troligtvis någon kilometer per dag på så sätt också, men vore kul med lite omväxling.

Annonser

2 thoughts on “Årets mörkaste dag

  1. Vera vaknar också då de stannar efter att vi har vari på längre vagnpromenad. Dedär tjugo minuter e magiskt, då sover hon så djupt så hon vaknar int fast ja stannar, börjar gräv fram matkassen från korgen under vagnen och tappar allt med en smäll, men annars alltid. Har dock fått in vanan så nu funkar de att ja lämnar henne på terassen, går in och lämnar väskan å genast far ut å vaggar fram och tillbaka några ggr, så sover hon vidare. Men förstås vill man ju int gärna pröv sig fram och risker att förlor didär stackars pauserna man har 😀
    Hoppas ni får ha en skön jul dit!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s