Lever nog

Dålig uppdatering här fortsättningsvis. Vi har haft en hel del program om man säger så. Rätt olikt oss. Ska sammanfatta vad vi sysslat med under de senaste dagarna. 

Vi har (igen) sovit katastrofalt dåligt i ungefär tre veckor. Den 1 januari skrev Daniel med darriga bokstäver i sin kalender: Ronja vakna 5.30. Härjat hela natten. Gråtit mycket. 

Det blev även byte av vatten- och avloppsledningar här hemma. Jag och Ronja har bott hos mina föräldrar sen i måndags på grund av att vattnet varit av under tiden. Miljöombytet gjorde väldigt bra, hon sov nämligen mycket bättre där och vaknade bara 3-4 gånger per natt. Underbart jämfört med var 20:e minut såsom det var före det. Vi kom hem därifrån ikväll och det blir spännande att se ifall den här natten blir normaldålig.

Idag har jag, Ronja och Alexandra kört iväg till Kållby och träffat två andra mammor från sjukisklassen och deras småkillar. Mamma-klassträff kan man kanske kalla det. Trevligt på alla sätt och vis. Ronja var ovanligt nöjd att vara med, kanske hon var fascinerad av den livliga 1,5 årskillen som också verkade rätt intresserad av henne? 

Har även hjälpt att ge en av min mammas tackor Gudrun (alltså ett får) antibiotika- och kortisoninjektioner i muskeln som hon fått en kur på eftersom stackaren har drabbats av en svår luftvägsinfektion och rosslar och har tungt och min mamma tyckte hon var så osäker att hantera sprutor. Hoppas det hjälper. Ett får är mycket svårare att hitta muskler på än vad man skulle tro. Det är mest ull och löst skinn. Håller tummarna att det svänger om ett par dagar.

PS. Ronja sade sitt första ”riktiga” ord häromkvällen: Kocka = Klocka. Mammahjärtat blev åter en gång översvämmat av känslor. Bröl!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s