Halarkriget

Vet ni vad som är en smula störande med den här kölden? Påklädning av arg bebis. Det är ju rätt många lager som ska på. Där skulle verkligen en kläddesigner/ingenjör ha någonting att utveckla. Enklast av allt vore det ju om vår fröken skulle kunna ta sina lurar på insidan, men nepp, hon är så van att sova utomhus dagtid att det inte är ett alternativ. Jag håller verkligen tummar och tår att hon inte ska bli sjuk och febrig, eftersom hon då hamnar att sova inne.

Vi blir stridande varje gång kläderna ska på. Och varje gång försöker jag vara snabb och effektiv, leker mig fram och sjunger och skojar med henne. Det går okej ändå tills ärmarna skall träs igenom och mössorna ska på. Då får vi minsann se vilket temperament hon kan ha och man får vara snabb så att hon inte ska hinna bli svettig. Är det någon annan som suckar över detta påbyltande av sin unge? Jag kan inte förstå varför hon tycker det är så hemskt?

c4ced40c1e3dcdaa50380310cbaf070a(Googlad bild)

Annonser

9 thoughts on “Halarkriget

 1. Har du prova nasås vintersovpåsa i vagne? Ja har en eisbärchen som ja verkligen rekommenderar. Har hadd ut Oliver tå e var -13 me endast inneklädre+yllehalar+mösso+vanta+stickasockona å en tunnan fleecefilt å ha var varm å skön tå a hadd sovi cirkus 2h tär ut. Nu tå e viri närmare -20 har int a sovd ut na men meir för att ja a viri rädd att a ska förfrus ansikte än att a sku var kalld.

  Gilla

  • Jo, just eisbärschen ere som vi har! Men ha noo hadd ut fröken nu tå e var som kaltast, men me ytterhalar på, plus en tjockan filt över suflette på vagne, me en lufthål förstås… Tyckt hon var lagom varm, men he er noo toko experimenterase me påkläase tå man int er van!

   Gilla

 2. Oojaah! Vi oss ere noo toko maskase å spretase tå kleeda ska påå… Ja pa tenk.. ”Vaför iis Casper.. Tu slipper ju ut.. Som du tycker om..”
  He noo toko sjungase å bireettase fön vi har heila mundering påå. Hoppas e naa som väx bort småningom.. Nå, vi er ju iallafall på beter siidå på ååre.. 🙂

  Gilla

  • Jo som tur er vi på bäter sidå rej! Men ja undviker noo all ”joutava” menona just nu bara för et slipp na extra omgang påkläase. He räcker entå me tömdi två gang om dan fröken ska ut i vagne. Ha noo hadd ennar i kviste fast e var såstee kaalt… Vi ska ta å råkis tå he vaal mildari vädre 🙂

   Gilla

 3. Jag har hittat på en sång som jag brukar sjugna för vår 6-månaders bebis när det är dags för halarpåklädning. ”Tortyr av barn” heter den. Det hjälper inte för ungen, hans skriker som vanligt, men den gör det lite lättare för mig som förälder att se humorn i situationen och ta det lugnt 🙂

  Gilla

 4. Hahaha! Nelma har bråka enda sen födseln med ALLT som heter påklädning. Det ska skrikas och bråkas VARJE gång. Låter faktiskt som om man torterade henne. En aning irriterande vid det här laget….Samma gäller blöjbyten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s